Plan uw route naar onze camping
Voor wandelingen klik op  
      Wandelomgeving  
 
 
 

 

 

 

Link's naar de omgeving

                      

 

Baixo Alentejo

Vila Ourique

Baragem de Santa Clara

Costa Vicentina

Zambujeira do Mar

Cabo Sardão

Almograve

Vila Nova de Milfontes

Mertola

Mina de São Domingos

Pulo do Lobo

Castro Verde

Almodôvar

Aljustrel

Odemira

Monchique

Beja

Albufeira

Lagos

Aeroporto Faro

Aeroporto Beja

 


     
     

Camping Serro da Bica  in  provincie Baixo Alentejo

Het Portugese woord “Baixo” wil zeggen “laag” maar met dit  “laag” wordt bedoeld dat het gebied de Baixo Alentejo ergens onder aan de Portugese kaart gezocht moet worden, net boven de Algarve.

De Baixo Alentejo met als hoofdstad Beja wordt doorsneden door de IC 1, een verbindingsweg tussen midden-en zuid  Portugal.

Deze weg is de scheidslijn tussen twee landschapsvormen, ten westen een afwisselend heuvelachtig gebied met kleine dorpjes, bezaaid met kurkeiken, steeneiken en rondom de bewoonde gebieden vijgenbomen, ten oosten van de weg vormt zich een hoogvlakte met relatief minder afwisseling.

De bevolking leeft hoofdzakelijk van kleinschalige landbouw.

     

Ourique

Ourique heeft geen strand, maar diegenen die onderweg zijn naar de stranden van de Algarve passeren ongetwijfeld dit stadje, waar een ruststop houden de moeite waard is, dit kan hier op verschillende manieren:

In het stadje Ourique zijn een aantal kerken die bezocht kunnen worden. 

A Torre do Relógio (klokkentoren) en de Arco da Vila (stadspoort) op het plein

”Dom Dinis” met het standbeeld van deze koning, het  panoramapunt  (miradouro)          “O Castelo” met het standbeeld van Dom Afonço Henriques en direct bij het binnenkomen

 het park “Jardim da Nora” waar de reiziger direct even de benen kan strekken.

       

Barragem de Santa Clara

Ongeveer 6 km ten westen van de camping is het Barragem de Santa Clara vanwaar de Mira zich tussen de heuvels door naar de Atlantische Oceaan slingert en bij  Vila Nova de Milfontes uitmondt  in zee.

Op het Barragem de Santa Clara kan gesurft en gezeild worden, het schone rivierwater van de Mira bevat veel vis en is dus erg geliefd bij de vissers.

In vroegere tijden kwamen de huisvrouwen uit de omgeving hun was doen op de plaats waar nu het kampeerterrein aansluit aan de rivier.

Van uit de camping kunnen interessante wandelingen gemaakt worden, zo lang en kort als men wil.

     
       

Cirquito archeologico de Castro da Cola

Op ca. 2km van de camping  is het archeologische circuit Castro da Cola waar schitterende wandelingen gemaakt kunnen worden, voor de avontuurlijke wandelaars is er veel te ontdekken. Vanuit dit archeologisch gebied is het stuwmeer “Santa Clara” te zien.

     
       

Garvao

Op zo’n 13 km van Ourique bevind zich het dorpje Garvão met haar historische centrum en de stuwdam van de Azil met reservoir, ook vind u hier een arena  die met festiviteiten nog gebruikt word  een interessante plek en uitstekend geschikt voor een pick-nick.

     
       

Barragem do Monte da Rocha

Op enige kilometers van Ourique, richting Garvão, is het stuwmeer  Barragem do Monte da Rocha” waar de liefhebber van water ook uitstekend aan zijn

trekken komt  met zwemmen, vissen, kanoën enz..

     

Santana da Serra

Op 9 km van de camping waar de hoogvlakte van de Alentejo  overgaat in de “Serra de Monchique” ligt Santana da Serra,. een dorp met vele tradities.

De dorpstraatjes met de wit gekalkte huisjes en de kerk met architectonische details die aan het omliggende golvende landschap herinneren.

Contrasterend met de witte kalk zijn de stenen ovens die de geur van brood en gebak verspreiden.

In dit dorp zijn meer verrassende elementen, zoals de worsten, de brandewijn van “Medronho” volgens eeuwen oud recept, gerookte ham en veel handwerk.

Op de diverse hoge punten van de “Serra” kan men van het omliggende landschap genieten.

   

 
   

MIRA

De rivier de Mira die ontspringt ergens in de Serra do Caldeirão loopt direct langs de camping, en  enkele kilometers verder via het  Barragem de Santa Clara, en mondt  bij 

Vila Nova de Milfontes in een mooie ruime baai uit in de Atlantische Oceaan.

Langs de Mira kan men diverse mooie wandelingen maken, men komt dan langs diverse woningen en ruines en zult diverse herders ontmoeten, die niet alleen met schapen, maar ook met kudde’s  koeien, geiten en zelfs paarden en ezels onderweg zijn.

 
© 2004 Serrodabica.com